Apps en navigatie software

/Apps en navigatie software
Apps en navigatie software 2017-11-30T11:54:54+00:00

Om uw navigatie gegevens weer te kunnen geven op uw Smartphone, Tablet en PC heeft u een App of navigatie programma nodig.

Er zijn vele Apps en Navigatie programma’s beschikbaar, zowel gratis als betaald.

Enkele voorbeelden:

  • Mijn persoonlijke favoriet is Open CPN, geschikt voor PC en Android smartphones en Tablets, dit programma is gratis, heeft veel mogelijkheden en is gebruiksvriendelijk, de android versie vindt u in de app store.
  • iSailor wordt ervaren als professioneel en gebruiksvriendelijk, geschikt voor Apple en Android smartphones en tablets, om te kunnen navigeren moet u in de app elektronische kaarten aanschaffen.
  • WinGPS, Nederlands bedrijf met goede ondersteuning. Voor windows en Android, eerlijke prijzen.
  • Pcnavigo, wordt veel gebruikt door motorjachten en beroepsvaart, beschikt namelijk over een routeplanner, die rekening houdt met o.a. de brugtijden, geschikt voor Windows, Mac en Android.
  • iNavX, zeer uitgebreide app met veel mogelijkheden beschikt voor Apple iOs iPhone’s en iPad’s
  • Navionics (Boating), met externe GPS en Sonar Server (dieptemeter) ondersteuning! Geschikt voor Android en iOs.  Heeft uw tablet geen interne GPS, dan kunt u via de BoatController de GPS data krijgen in uw App. Heeft u een dieptemeter aangesloten dan ontvangt u ook de diepte gegevens voor de Live Sonar Charts! 

In de app’s en of navigatie programma’s gaat u naar instellingen, voeg verbinding toe, kies netwerk en/of UDP voer het ip adres 192.168.32.1 in, kies poort 5001 en klik op verbinden, vervolgens komt de navigatie data van de BoatController binnen.

Voor de Navionics Boating app hoeft u in de app niets in te stellen, u hoeft alleen het UDP port number 5001 aan te passen in het nummer 2000.

Speciale toepassingen

Sonar Server:

De BoatController is ook te gebruiken als zogenaamde Sonar Server voor de Navionics Boating, Sonar Chart en Sonar Live Charts App’s.

De BoatController kan zowel de diepte gegevens van uw aangesloten dieptemeter als de gegevens van de GPS duursturen voor de app.