Boatcontroller

/Boatcontroller
Boatcontroller 2017-12-05T10:32:28+00:00
  • Draadloos Navigeren

De BoatController kan eenvoudig met al uw instrumenten worden verbonden.

De beschikbare data wordt draadloos over Wifi door gestuurd naar uw Smartphone, tablet en PC.

U hoeft niet meer te wisselen tussen verschillende wifi verbindingen/hotspots, zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het navigeren gelijktijdig beschikken over het actuele weerbericht.

De BoatController heeft vele aansluitmogelijkheden voor uw instrumenten en apparatuur:
Aansluitmogelijkheden
Meer info
Koop nu € 169,-
  • Internet aan boord

In de jachthaven  is het vaak lastig een goede internet verbinding te krijgen met de wifi in de havens. De wifi ontvangst is vaak niet voldoende of zelfs slecht. Door een externe USB Wifi antenne/adapter aan te sluiten op de BoatController heeft u altijd de beste en snelste Wifi ontvangst aan boord. De BoatController maakt verbinding met de haven (of met het 3G/4G netwerk) en u heeft dan direct op uw smartphone/tablet of PC internet aan boord. Via de Wifi Hotspot van de BoatController heeft u zo internet en ontvangt u gelijktijdig de navigatie data van uw boot.

Er zijn wel apparaten die de wifi ontvangst verbeteren, echter ondersteunen ze vaak maar een beperkt aantal internet providers. De BoatController ondersteunt ook Ziggo en UPC hotspots.

Internet aan boord
Meer info
Wifi Harbour € 130,-
  • Schakelen van apparaten

Door de BoatController uit te breiden met de BC Relay Modules kunt u tot 16 apparaten draadloos schakelen.

Ideaal om vanuit elke plek op uw boot draadloos verschillende apparaten aan en uit te zetten. U hoeft dus niet meer naar uw schakelpaneel in uw boot te lopen.

Meer info
Koop nu € 49,50
  • Apps en navigatie software

Om uw navigatie gegevens weer te kunnen geven op uw Smartphone, Tablet en PC heeft u een App of navigatie programma nodig.

Er zijn vele Apps en Navigatie programma’s beschikbaar, zowel gratis als betaald.

Enkele voorbeelden:

  • Mijn persoonlijke favoriet is Open CPN geschikt voor PC en Android smartphones en Tablets, dit programma is gratis, heeft veel mogelijkheden en is gebruiksvriendelijk, de android versie vindt u in de app store.
  • iSailor wordt ervaren als professioneel en gebruiksvriendelijk, geschikt voor Apple en Android smartphones en tablets, om te kunnen navigeren moet u in de app elektronische kaarten aanschaffen.
  • WinGPS Nederlands bedrijf met goede ondersteuning. Voor windows en Android, eerlijke prijzen.
  • Pcnavigo Wordt veel gebruikt door Motorjachten en beroepsvaart, beschikt namelijk over een routeplanner, die rekening houd met o.a. de brugtijden, geschikt voor Windows, Mac en Android.
  • iNavX Zeer uitgebreide app met veel mogelijkheden eschikt voor Apple iOs iPhone’s en iPad’s
  • Navionics (Boating) met externe GPS en Sonar Server (dieptemeter) ondersteuning! Geschikt voor Android en iOs.  Heeft uw tablet geen interne GPS dan kunt u via de BoatController de GPS data krijgen in uw App, heeft u een dieptemeter aangesloten dan ontvangt u ook de diepte gegevens voor de Live Sonar Charts! 

In de app’s en of navigatie programma’s gaat u naar instellingen, voeg verbinding toe, kies netwerk en/of UDP voer het ip adres 192.168.32.1 in, kies poort 5001 en klik op verbinden, vervolgens komt de navigatie data van de BoatController binnen.

Voor de Navionics Boating app hoeft u in de app niets in te stellen, u hoeft alleen het UDP port number 5001 aan te passen in het nummer 2000.

Speciale toepassingen

Sonar Server:

De BoatController is ook te gebruiken als zogenaamde Sonar Server voor de Navionics Boating, Sonar Chart en Sonar Live Charts App’s.

De BoatController kan zowel de diepte gegevens van uw aangesloten dieptemeter als de gegevens van de GPS duursturen voor de app.