Wifi Harbour

/Wifi Harbour
Wifi Harbour 2019-12-09T11:33:39+00:00

Project Description

In de jachthaven  is het vaak lastig een goede internet verbinding te krijgen met de wifi in de havens. De wifi ontvangst is vaak niet voldoende of zelfs slecht. Door een externe USB Wifi antenne/adapter aan te sluiten op de BoatController heeft u altijd de beste en snelste Wifi ontvangst aan boord. De BoatController maakt verbinding met de haven en u heeft dan direct op uw smartphone/tablet of PC internet aan boord. Via de Wifi Hotspot van de BoatController heeft u zo internet en ontvangt u gelijktijdig de navigatie data van uw boot.

Er zijn wel apparaten die de wifi ontvangst verbeteren, echter ondersteunen ze vaak maar een beperkt aantal internet providers. De BoatController ondersteunt ook Ziggo en UPC hotspots.

De BoatController is compatible met alle wifi adapters die zijn voorzien van de RT3070 of RTL8188CUS chipset, zoals onze adapters in deze rubriek, maar ook de bekende Powerwifi, Turbowifi, Nauticwifi, Digital Yacht WL70 WI-FI BOOSTER, enz.

Heeft u nog geen geschikte Wifi USB adapter dan adviseren wij deze Scout KS-60

Dit is de eerste betaalbare goede Wifi antenne met interne USB adapter geschikt voor permanente montage op zeegaande jachten! Robuuste krachtige wifi adapter voor een groot wifi bereik in de haven. Voorzien van de standaard marine 1″x14 antenne schroefdraad voor betrouwbare montage. Geen drivers nodig Plug and play voor de BoatController gewoon de USB stekker in de BoatController steken

Koop nu € 130,-

Hoi Onno,

Ik ben net een uurtje bezig inclusief montage van de boatcontroller, de wifi en de wifi  harbour en ais werkt allemaal.

Even de handleiding volgen en het werkt 😄

De boatcontroller is makkelijk inloggen en duidelijk kan bijna niet fout. En had meteen op mijn ipad in Inavx andere ais schepen zichtbaar dus top!

Die star-trak gebruik ik niet meer, dat werkt zo lastig misschien ooit nog is ergens voor maar denk het niet, zet hem maar op marktplaats ofzo.

Gr. Wilco


Mijn wens was om PC-navigo draadloos te voorzien van AIS data, op zoek naar een betaalbaar oplossing kwam ik terecht op de website van de BoatController. Een bedrijf dat zowel hardware als software ontwikkelt voor nautische toepassingen, en daarbij ook nog de nodige support op een bevattelijke manier kan brengen, is iets waarop menig watersportliefhebber zat te wachten.

Ondertussen heb ik een werkende opstelling, waarbij de BoatController de data van een AIT2000 AIS transponder op WIFI zet.  Op een laptop draait dan o.a. PC-navigo en PolarCom dat een aantal instrumenten  op het PC scherm toont.

Daarnaast kan ik mijn reeds in bezit zijnde Wifi buitenantenne met de BoatController verbinden zodat ik in de haven ook over internet beschik.

Mijn projectje is in ieder geval geslaagd… dankzij de BoatController!

Dirk Pauwels


Zie voor geschikte bevestigingssteunen de pcnautic webshop:

Steunen

USB Waterdicht:

De USB stekker van de antenne kan door ons of uzelf vervangen worden door een waterdichte USB stekker, u heeft dan meteen de mogelijkheid om de kabel eventueel in te korten.

Door gebruik te maken van de Panel Mount waterdichte USB verlengkabel van 12 mtr kunt u dan de USB kabel bijvoorbeeld door het dek waterdicht naar binnenvoeren. U kunt nu ook buiten eenvoudig de antenne verwijderen en de ingang waterdicht afsluiten met de nylon dop/cap.

Panel Mount Waterdichte USB verlengkabel 12mtr

Technische specificaties:

Voorzien van 5 meter witte USB kabel (de kleur is echt wit met zwarte opdruk, vergelijkbare kwaliteit als de goede 2.0 zwarte USB kabel, het is dus niet de Grauw/Beige achtige slechte 1.0 kabel)

Geschikte drivers voor Windows en Aple/Mac OSX (zie tabje info/support)

Chipset: REALTEK RTL8188CUS

 Bus Type  USB Version 2.0
 USB Cable Length  5 m (16′)
 IEEE Protocol  802.11b/g/n
 Operating Frequency  2400 to 2484 MHz
 Data Rate  Up to 300 Mbps
 Operating Power  5.0V (USB Only)
 RF transmit power  29 dBm
 Security  WPA, WPA2
 Height  1,2 m (4′)
 Weight  0,50 kilo

Het door Scout opgegeven zendvermogen is 754mw, wij hebben de antenne vergeleken met Alfa Tube U(N) RT3070 chipset 1000mw met een 9dbi antenne.

De conclusie is dat deze Scout antenne op grotere afstanden snellere verbindingen creëert en op korte afstand vergelijkbaar is.

De Scout ziet wel iets minder beschikbare netwerken in de omgeving maar met de extra netwerken die zichtbaar waren met de Tube was geen verbinding mogelijk.

Koop nu € 130,-

Voor Wifi Harbour hoeft u niets te installeren in de BoatController of op uw tablet smartphone of PC!

De ondersteunde adapters zijn plug and play.

Wilt u de Scout KS-60 zonder de BoatController gebruiken op uw laptop of pc zie dan hieronder de support van Scout:

Basic user manual

Uninstall driver KS-60 on Windows

Driver for Windows XP / Vista / Win7 / Win8

Driver for Win10: Plug & Play mode

Driver for MAC OSX 10.4

Driver for MAC OSX 10.5

Driver for MAC OSX 10.6

Driver for MAC OSX 10.7   (working also with 10.11 El Capitan)

Driver for MAC OSX 10.8

Koop nu € 130,-