BoatController Type 3

/BoatController Type 3
BoatController Type 3 2019-12-09T12:59:05+00:00

Project Description

Multifunctioneel en eenvoudig in gebruik!

Voor draadloos navigeren via je tablet zijn er al meerdere oplossingen die goed werken. De BoatController kan echter veel meer!

Als u aan boord komt verbinden uw smartphone, tablet en PC zich meteen automatisch met de wifi hotspot, u beschikt hierdoor meteen over uw navigatie data en eventueel internet. U heeft door de BoatController in 1 keer de beschikking over al uw instrumenten.

De BoatController is o.a. een Wifi Multiplexer, Router en Gateway in één, wat betekent dat hij verschillende instrumenten en apparaten kan koppelen en de informatie kan vertalen voor verschillende systemen en toepassingen.

De BoatController beschikt standaard over één NMEA0183 ingang voor bijvoorbeeld uw GPS of AIS en is uit te breiden met één NMEA0183 uitgang voor bijvoorbeeld uw marifoon of stuurautomaat.

Hij heeft 4 USB aansluitingen waarmee alle instrumenten die beschikken over een eigen USB verbinding direct aangesloten kunnen worden.

Door de USB aansluitingen kan hij ook eenvoudig worden uitgebreid met o.a. meer NMEA0183 aansluitingen, NMEA2000, Seatalk, Wifi Harbour, zie aansluitmogelijkheden 

Koop nu € 169,-
Dinsdag 28 november 2017:  “Omdat wij AIS signalen naar onze tablet wilden versturen i.c.m. een internet verbinding de “BoatController” aangeschaft een compact degelijk uitziend apparaat. Het apparaat maakt alle verbindingen tussen de AIS en het Internet (in ons geval een LAN verbinding met de router reeds aanwezig in de bus) die wij nodig hebben. Ook de technische ondersteuning is zeer duidelijk en adequaat.”

Wim Fluijt, Splashtours Rotterdam.


Zaterdag 26 augustus 2017:  “Wij hebben de spullen (AIS/ GPS set en BoatController) in Fiji via onze gasten in goede orde ontvangen 🙂 Inderdaad was alles heel gemakkelijk in te stellen. Het hebben van een navigatie/ GPS/ AIS wifi-netwerk aan boord waar ik zo alle computers en reserve navigatie apparaten op kan aansluiten is echt erg gemakkelijk. Zonder enig probleem werken de AIS/ kaartplotter programma’s van onze iPad en iPhone en navigatie computers (we hebben zowel mac als pc aan boord) met dit navigatie Wifi netwerk… Proficiat met dit idee. Ik kan me zeker voorstellen dat ik in de toekomst nog eens een extra module ga aanschaffen 🙂 “

Mallika and Deep Boel


Zaterdag 5 augustus 2017:Ik heb een BoatController van PC Nautic. Ik heb deze geïnstalleerd naast de computer van de stuurautomaat en de AIS transponder. Achterop het schip heb ik een WiFi antenne geïnstalleerd die met een USB plug is aangesloten op de BoatController. Verder heb ik de AIS transponder gekoppeld via NMEA aan de BoatController.

Ervaringen met deze eerste stappen:
1. ik heb overal uitstekend WiFi in de boot, eerst moest ik dan buiten gaan zitten (aluminium boot) en nu kan ik binnen blijven, big win.
2. ik heb overal op mobiele devices mijn AIS informatie, een tweede big win.

Ik ben blij met het product en PC nautic heeft goede service geboden.
In de toekomst hoop ik meer van de mogelijkheden in gebruik te nemen.

Gr. Wilco Braam (eigenaar Neptunamor: Watersport opleidingscentrum Assen, Deventer, Nijmegen en Enschede en CWO zeezeilschool Lauwersoog)


Maandag 22 mei 2017:  “Onze originele Navigatie systeem was niet meer te repareren (1995) dit systeem was zijn tijd redelijk vooruit waarbij GPS / Navigatie computer / Stuurautomaat en Radar allemaal NMEA0183 gekoppeld was. 

Oplossing Boatcontroller incl Multiplexer dienen nu als NMEA hub samen met EM-TRAK AIS/GPS op deze manier hebben we alles weer werkend gekregen samen met een PC waarop openCPN navigatie software draait. 

Hiermee kunnen we weer jaren vooruit voor de fractie van de investering van een nieuwe set.

Het installeren is prima te doen, en respons van Onno bijzonder snel bij vragen, kortom een aanrader. 

Met vriendelijke groet, Peter Sakko “


Vrijdag 19 mei 2017: “Vandaag mijn BoatController geïnstalleerd. Zelfs met mijn beperkte technische kennis ging dat heel gemakkelijk. Er zit een beknopte maar meer dan afdoende handleiding bij. Vijf minuten werk en ik zie via de wifi van de BoatController, op mijn ipad de AIS gegevens van andere schepen in mijn navigatieprogramma. Heel erg blij mee! En zeer goede en betrouwbare service.”

Standard Horizon 2100E>boatcontroller>Ipad.                        Thijs (Etap22)


Hoi Onno,

Ik ben net een uurtje bezig inclusief montage van de boatcontroller, de wifi en de wifi  harbour en ais werkt allemaal.

Even de handleiding volgen en het werkt

De boatcontroller is makkelijk inloggen en duidelijk kan bijna niet fout. En had meteen op mijn ipad in Inavx andere ais schepen zichtbaar dus top!

Die star-trak gebruik ik niet meer, dat werkt zo lastig misschien ooit nog is ergens voor maar denk het niet, zet hem maar op marktplaats ofzo.

Gr. Wilco


Mijn wens was om PC-navigo draadloos te voorzien van AIS data, op zoek naar een betaalbaar oplossing kwam ik terecht op de website van de BoatController. Een bedrijf dat zowel hardware als software ontwikkelt voor nautische toepassingen, en daarbij ook nog de nodige support op een bevattelijke manier kan brengen, is iets waarop menig watersportliefhebber zat te wachten.

Ondertussen heb ik een werkende opstelling, waarbij de BoatController de data van een AIT2000 AIS transponder op WIFI zet.  Op een laptop draait dan o.a. PC-navigo en PolarCom dat een aantal instrumenten  op het PC scherm toont.

Daarnaast kan ik mijn reeds in bezit zijnde Wifi buitenantenne met de BoatController verbinden zodat ik in de haven ook over internet beschik.

Mijn projectje is in ieder geval geslaagd… dankzij de BoatController!

Dirk Pauwels


In 2016 een BoatController gekocht met multiplexer om draadloos de raymarine instrumenten en AIS uit te lezen. Het programma NavMon PC gebruiken wij om terug te kijken wat onze zeilprestaties zijn ten opzichte van de windcondities. Door de veelvoud aan mogelijkheden en de keurige en snelle service werkt alles naar wens!

Pieter Kleintjes

Koop nu € 169,-

De BoatController kunt u uitbreiden met de volgende opties:

BC Multiplexer USB
BC Relay Module
Wifi Harbour
BC To NMEA2000/N2K
SeaTalk Link USB
NMEA IN Module
NMEA OUT Module
Koop nu € 169,-

BC-Type 3 bestaat uit:

– Processor: Raspberry Pi 3B+

– Geheugen: Kingston CANVAS React 32GB MicroSD HC V30 A1, voorzien van de Pcnautic BoatController software.

– Basic PCB (Connectiviteitsprint)

– Power Module: 10Watt, Input Min. 6,5VDC Max 32VDC.

– Stroomverbruik: gehele set zonder opties gemiddeld  2.5w  = 208mA @ 12Vdc

NMEA IN Module: 1 stuks NMEA 0183, baudrate instelbaar van 4800 t/m 115200.

NMEA OUT Module: Optioneel 1 stuks NMEA 0183, (baudrate kan alleen gelijk zijn met de NMEA ingang)

De BoatController kan eenvoudig worden uitgebreid; daarvoor zijn nog vele in en outputs beschikbaar bijv:

4 stuks USB 2.0, netwerk aansluiting, HDMI, +/- 35 stuks vrije digitale en analoge in of uitgangen, geluid in-en uitgang, camera aansluiting enz.

Koop nu € 169,-

Zie de hoofd support pagina voor alle informatie:

Support
Koop nu voor € 169,-